Izaberi pregled

Pregled tjedna


<svibanj 2013>
pusčpsn
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Skup

CroArtScia2013 – Asymmetry: Art & Science & Education

Muzej suvremene umjetnosti

mjesto održavanja: Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb
datum početka/završetka: 08.05.2013. / 11.05.2013.
organizator: Muzej suvremene umjetnosti

2. međunarodni znanstveni interdisciplinarni skup

CroArtScia2013 – Asymmetry: Art & Science & Educationmeđunarodni je interdisciplinarni znanstveni skup koji će se održati od 8. do 11. svibnja 2013. u Zagrebu pod pokroviteljstvom Razreda za matematičke, fizičke i kemijske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Organizatori simpozija su Matica hrvatska, Muzej suvremene umjetnosti – Zbirka Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter, Kulturno-umjetničko društvo Ivan Filipović, Tehnički muzej, Institut Ruđer Bošković, Muzeji hrvatskog zagorja – Dvor Veliki Tabor, Hrvatsko kemijsko društvo.

Tema ovogodišnjeg skupa je asimetrija o čemu će se održati predavanja, diskusije, radionice, izložbe i koncerti. Cilj simpozija je ostvariti suradnju znanstvenika i umjetnika u nastojanju senzibiliziranja šire kulturne, znanstvene i umjetničke, javnosti na interakciju prirodnih i humanističkih znanosti. Na simpoziju će se izmjenjivati znanstvene i umjetničke ideje, diskutirat će se o zajedničkim problemima, dogovarat će se suradnja. To je prilika učiti znanost jezikom umjetnosti i obrnuto, te na jednome mjestu okupiti stručnjake iz područja prirodnih, društvenih znanosti i umjetnosti.

Prvi simpozij CroArtScia održan je 201.1 godine o temi simetrije, na kojem su sudjelovali predavači iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Kanade, Rusije, Ukrajine, Velike Britanije, Poljske i Mađarske.

Ovogodišnji skup je također međunarodnog karaktera, ali s određenom posebnosti – namjera organizatora je potaknut umjetnike da se pridruže znanstvenim projektima, koje ćemo na skupu javno prezentirali i time pobuditi njihov interes. Takav pristup može dati interesantne rezultate, koji će biti, nadamo se, predstavljeni u sljedećim skupovima CroArtScia.

Službeni jezik simpozija je engleski.

Mjesto održavanja: Matica hrvatska, Muzej suvremene umjetnosti – Zbirka Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter, Tehnički muzej, Muzeji hrvatskog zagorja – Dvor Veliki Tabor, Knjižnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Pod pokroviteljstvom Razreda za matematičke, fizičke i kemijske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Organizatori: Matica hrvatska, Muzej suvremene umjetnosti – Zbirka Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter, Kulturno-umjetničko društvo Ivan Filipović, Tehnički muzej, Institut Ruđer Bošković, Muzeji hrvatskog zagorja – Dvor Veliki Tabor, Hrvatsko kemijsko društvo

Organizacijski odbor: Sonja Nikolić, Vesna Meštrić, Igor Peteh

CroArtScia2013 Program