Izaberi pregled

Pregled tjedna


<srpanj 2013>
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Ostalo

Prijavi se na MUGI - "Mladi u galeriji izlažu"

Muzej suvremene umjetnosti

Mjesto održavanja: Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb
datum početka/završetka: 01.07.2013.
Organizator: Filmsko-kreativni studio VANIMA u suradnji s Gradom Varaždinom, Galerijskim centrom Varaždin i Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb

Mladi si, kreativan, crtaš, fotkaš ili slikaš? Onda je MUGI prava stvar za tebe! Odaberi jednu od četiri ponuđene filmske teme natječaja, prijavi se i možda baš ti budeš izložen u predvorju kina Galerija u Varaždinu ili čak u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb!

MUGI je kratica od “Mladi u Galeriji izlažu”, a zamišljen je kao program kroz koji će se predstavljati mladi neafirmirani dvodimenzionalni umjetnici od 15 do 25 godina i budući umjetnici. MUGI je regionalnog karaktera, obuhvaća Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a ide pod sloganom “Izađi iz ladice, izloži se!”

MUGI organizira udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA, inače udruga članica Hrvatskog filmskog saveza,  u suradnji s Gradom Varaždinom, Galerijskim centrom Varaždin i Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb. Predstavnici ovih institucija ujedno će biti i selektori pristiglih radova:
- Darko Sačić, akademski slikar, voditelj Odsjeka za kulturu, sport i tehničku kulturu u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Varaždina
- Ivan Mesek, akademski slikar, ravnatelj Galerijskog centra Varaždin
- Nada Beroš, povjesničarka umjetnosti, muzejska savjetnica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb

Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2013. Nakon toga slijedi selekcija pristiglih radova i to u dvije dobne skupine (od 15 do 19 godina i od 20 do 25 godina), a izabrani radovi predstvljat će se u serijama izložbi u predvorju kina Galerija u Varaždinu. Broj i trajanje izložbi ponajviše će ovisiti o količini i kvaliteti pristiglih radova, a u najboljem slučaju zamišljeno je da se najviše svakih mjesec dana izložbom predstave po dva autora.

Izložba u MSU-u

No, cijela priča ne staje samo u Varaždinu i kinu Galerija, ona ima nastavak -  najbolji će dobiti priliku da svoje radove izlože u Muzeju suvremene umjetnosti Zagrebu krajem siječnja 2014. godine, što je ujedno glavna nagrada najboljem.

Filmska tema

Tema natječaja usko je odeđena, a vezana je uz film i filmsku umjetnost. Naime, mladi kreativci na natječaj moraju prijaviti 5 do 10 radova na jednu od četiri ponuđenih teme: Marilyn Monroe - ikona 20. stoljeća, Alfred Hitchcock - lik i djelo, film noir – atmosfera ili filmski plakat za SF film – za film/filmove koji već postoji ili koji se može izmisliti.

Izađi iz ladice, izloži se!

Dakle, ako si mlad, kreativan i ako voliš crtati, slikati, fotografirati ili  stvarati svoja djela u kompjuteru – onda je MUGI upravo za tebe – zato “Izađi iz ladice, izloži se!” jer možda ćeš baš ti biti izložen u predvorju kina Galerija u Varaždinu ili u Muzeju suvremen umjetnosti Zagreb.

Pravila natječaja nalaze se na web stranici kina Galerija www.kino-galerija.hr.