Izaberi pregled

Pregled tjedna


<travanj 2013>
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Ostalo

Odabrani hrvatski sudionici/e na Bijenalumladih Europe i Mediterana - Mediterranea 16: Errors Allowed

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Mjesto održavanja: Multimedijalni kulturni centar Split
datum početka/završetka: 08.04.2013.
Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Međunarodni kustoski tim Bijenala mladih Europe i Mediterana - Mediterranea 16 - u sastavu: Slobodne veze/Loose Associations, Alessandro Castiglioni, Marco Trulli, Claudio Zecchi, Nadira Laggoune, Delphine Leccas i Charlotte Bank odabrao je među radovima pristiglim putem natječaja hrvatske predstavnike koji će sudjelovati na bijenalnoj izložbi Mediterranea 16: Errors Allowed u Anconi od 6. 6. do 7. 7. 2013.

Blokada- Igor Bezinović

Cenzura sreće- Tea Hatadi

Hertaforming-Ana Vuzdarić

Mreža solidarnosti- Antej Jelenić, Gildo Bavčević, Nina Jurić

Scamnology– Kontraakcija

Mediterranea 16: Errors Allowed rezultat je rada kustoskog tima i međunarodne mreže BJCEM koja okuplja više od sedamdesetak članova i partnera s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike, te će ovoga ljeta u Anconi (IT) predstaviti 250 umjetnika(ca), koji djeluju na području Mediterana i šire.

Ovogodišnja tema Bijenala, Errors Allowed (Greške su dozvoljene ), bavi se proizvodnjom i režimima znanja, te strategijama samoobrazovanja, uzimajući u obzir Mediteran kao lakmus općih previranja, masovnih gospodarskih, političkih i društvenih promjena u posljednje dvije godine. Odabrani autori i grupe autora problematiziraju specifičan društveni kontekst, uvjete rada, te mehanizme produkcije i recepcije umjetnosti i kulture unutar njihovih sredina. Nerijetko kroz svoje projekte i radove generiraju različite forme otpora prema postojećim režimima znanja, strukturama i sustavima komunikacije, kao i ustaljenim narativima u kulturi i društvu, promičući prakse dijeljenja i koristeći potencijal jezika kulturne produkcije za komunikaciju javnih interesa i poticanja društvene akcije i solidarnosti.

Izložba hrvatskih predstavnika/ca na Mediterranei 16 održat će se krajem 2013. u Multimedijalnom kulturnom centru Split.

Partneri Bijenala / mreže BJCEM u Hrvatskoj: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka i Multimedijalni kulturni centar Split.

Sudjelovanje hrvatskih umjetnika na 16. Bijenalu mladih Europe i Mediterana omogućeno je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.         

www.bjcem.org

www.mmsu.hr

www.mkcsplit.hr