Izaberi pregled

Pregled tjedna


<svibanj 2013>
pusčpsn
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

MIMO predstavlja: Irena Žilić i radost!

Muzej suvremene umjetnosti

mjesto održavanja: Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb
datum početka/završetka: 10.05.2013. / 10.05.2013.
vrijeme održavanja: u 20 sati
organizator: Muzej suvremene umjetnosti

6. koncert iz ciklusa održat će se 10.5.2013 točno u 20 sati u dvorani Gorgona. Prijenos uživo možete pratiti na: http://www.mimo.com.hr/

RADOST!
Radost! se naziva post post post pop rock bendom, članovi se kunu u nedostižne legende avangarde poput Beefhearta, Residentsa i Zappe, a uspoređivali su ih sa svim i svačim od Gang of Four preko Buldožera do Arsena Dedića i Tome Bebića. Kompromisno ih možete smatrati kombinacijom Funkadelicsa i Kinksa koji su upravo počeli slušati kraut rock, a žele da im album zvuči poput Jesus Lizarda uz poneki solo Slayera.
Radost! je u svojoj prvoj inkarnaciji nastala u drugoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća. Godine 2007. utemeljitelj grupe Goran Bogunović okreće se obitelji i reaktivira bend uz pomoć brata koji se hvata mikrofona. Postava se popunjava Mariom Oračem i Dimitrijem Petrovićem za unplugged nastupe pred publikom u Zagrebu i Beogradu. Prvi DIY album „Radost! oslobađa“ objavljuju iste godine paralelno za etikete Slušaj Najglasnije i beogradski Kornet. Pojavljuju se na Kornetovoj kompilaciji „Šta treba maloj deci“ i započinju pojačanu koncertnu aktivnost diljem Balkana.Krajem 2009. godine za Kornet izlazi drugi DIY album „Radost! si i u radost ćeš se pretvoriti“. Koncertna aktivnost kulminira do kraja 2010. i početka 2011. kada bend zbog poslovnih i obiteljskih obveza napušta Mario Orač, kojeg zamjenjuje Dino Kraljeta. Radost! ponovno pojačava koncertnu aktivnost kako bi do današnjeg dana skupila koju stotinu nastupa.
Sredinom 2012. bend ulazi u studio Kramasonik kako bi pod snimateljskim vodstvom Hrvoja Nikšića snimili svoj treći album, a prvi po kakvoj-takvoj lege artis proceduri. Album „Radost! Jede svoju djecu“ izašao je prije par dana...

Radost! - http://www.youtube.com/watch?v=8yWNtBsC3CQ


IRENA ŽILIĆ je u kratkom vremenu od izlaska svog prvog EP-a "Days Of Innocence" i ozbiljnijih svirki postala top temom glazbenih kritičara. Evo što kažu o ovoj mladoj zagrebačkoj kantautorici:

„Isprika unaprijed na blagonaklonosti, ali dugo, dugo nije bilo nečeg ovoliko lijepog na našoj sceni. Jednostavnog. Intimnog. Sjetnog.“ (Anđelo Jurkas – Ravno Do Dna)

„Njezin zvonki, kristalno čist vokal, bogat gitaristički stil, krasne melodije, izgled, karizmatičnost i sposobnost da u trenu slušatelja uvuče u pjesmu velike su Irenine odlike.“(Aleksandar Dragaš – Jutarnji.hr)

„Okačen bez ikakve medijske pompe, "Days Of Innocence" je svejedno postao neizostavno čvorište razgovora sa svim prijateljima i znancima koji od muzike žive jednako kao i ja, dakle puneći njome vlastite spremnike, razrješujući uz njezinu pomoć svoje nedoumice.“ (Goran Pavlov – Pot lista)

Irena Žilić - http://www.youtube.com/watch?v=ZVUbcq3sK70

Cijena ulaznice iznosi: 15kn (75% ide izvođačima dok 25% ide za promociju)