Izaberi pregled

Pregled tjedna


<svibanj 2013>
pusčpsn
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

Lauba / Dioralop, Manufakturist i O.N.E. u Laubimjesto održavanja: Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23, Zagreb
datum početka/završetka: 09.05.2013. / 09.05.2013.
vrijeme održavanja: u 20 h
organizator: Lauba

U četvrtak, 9. svibnja, u 20 h predstavit ćemo prvi proizvod suradnje dvaju mladih dizajn brandova Dioralop i Manufakturist. Naziv proizvoda je Behide, a njegovo predstavljanje popratiti će plesne partnerice  Martina Nevistić i Pavla Heidler. Martina i Pavla izvest će performans kojem su autori umjetnička organizacija iz Zagreba O.N.E. Radujemo se Vašem dolasku te se nadamo da ćete popratiti ovaj događaj.

Behide je odraz suživota predmeta, odjeće i prostora. To je objekt koji dovoljno skriva dok je istovremeno prozračan i djelomično providan. Naglašava proces razodijevanja i skrivanja, te omogućuje odlaganje odjeće. Iako ne zaštićuje od pogleda znatiželjnika, samom svojom prisutnošću odvaja prostor te postaje objekt koji stvara prostor intime. Umjetnička organizacija O.N.E. našla je ovaj objekt zanimljivim te su u suradnji s dizajnerima Behidea osmislili performans koji upotpunjuje njegovu prezentaciju. Behide je u ovoj izvedbi kao scenografska promjena percepcije pokreta , dok je odjeća interaktivni element između tijela plesača i Behidea. Uz plesni pokret istražuje se i onaj svakodnevni koji proizlazi iz same funkcije predmeta. On nam suptilno ukazuje na nekoliko namjena u domeni stanovanja i odijevanja.

Kao što smo ranije spomenuli za stvaranje Behidea zaslužna su dva mlada dizajn brenda. Dizajnerice Andreja Bistričić i Maja Merlić upoznale su se u Zagrebu nakon čega su započele suradnju i stvaranje brenda Dioralop. Nedavno su osvojile nagradu ELLE Magazina za najbolje domaće mlade dizajnere. Dok je Manufakturist mlada tvrtka osnovana s ciljem proizvodnje i usluge dizajna. Manufakturist primjenom suvremenih principa dizajna koncipira te oblikuje proizvod konkurentan kvalitetom i dizajnom na hrvatskom i stranom tržištu. Manufakturist su : Mia Bogovac, Matea Bronić, Dora Đurkesac, Maša Milovac i Kristina Volf.

Performans će izvesti Martina Nevistić i Pavlo Heidler iz umjetničke organizacije O.N.E. iz Zagreba. O.N.E. se bavi autorskim i koautorskim projektima na području performansa i suvremenog plesa, te vizualne i multimedijalne umjetnosti. Dovodi izvođače u transparentan suodnos tijela u prostoru s vizualnim objektima koji je usmjeren od i prema gledatelju. U svojim projektima dotiče razne teme vezane uz društvo, percepciju i koncepcijsku umjetnost kroz svoj specifični umjetnički senzibilitet.