Izaberi pregled

Pregled tjedna


<svibanj 2013>
pusčpsn
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

Vizualni natječaj „Nedjelja“ povodom izložbe Pabla Picassa

Galerija Klovićevi dvori

mjesto održavanja: Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, Zagreb
datum početka/završetka: 10.05.2013. / 10.05.2013.
organizator: Galerija Klovićevi dvori

Nastavljajući tradiciju intenzivne muzejsko - pedagoške djelatnosti, Galerija Klovićevi dvori raspisuje natječaj za vizualne radove djece i mladih namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Republike Hrvatske. Picasso je mnoga djela posvetio svojoj obitelji i vremenu provedenom s njima. Jedna u nizu je upravo i slika „Nedjelja“ koja prikazuje autoportet autora u kontekstu jednog takvog dana. Ovim natječajem želi se potaknuti učenike osnovnih i srednjih škola te njihove učitelje i nastavnike na aktivnu refleksiju tematskog i formalnog sadržaja Picassovih djela. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju učenici osnovnih (5. - 8. razred) i srednjih (1. – 4. razred) škola Republike Hrvatske.

Krajnji datum za dostavljanje radova je 10. svibnja 2013.godine, a sve zainteresirane škole mogu se obratiti na e-mail adresu: artionica@galerijaklovic.hr.

Ulaznice. Izložbu svi zainteresirani mogu pogledati do 7. srpnja 2013. godine. Unatoč ustaljenom običaju da muzeji i galerije u Hrvatskoj ne rade ponedjeljkom, izložbu je moguće pogledati svaki dan od 10 do 20 sati, a uskoro se planira i produženje radnog vremena kako bi se izložba mogla razgledati i u kasne večernje sate.

Cijena pojedinačne ulaznice za odrasle iznosi 70 kuna, a za grupe od najmanje 15 osoba uz uključeno stručno vodstvo 60 kuna; ulaznica s popustom za učenike, studente i umirovljenike iznosi 50 kuna, dok je za grupe 40 kuna. Cijena obiteljske ulaznice koja uključuje dvoje odraslih i dvoje djece iznosi 100 kuna, a djeci do šest godina ulaz je besplatan. Ulaznice je također moguće kupiti i on-line, putem sustava Entrio.

'Picassa' je do sada posjetio rekordan broj zaljubljenika u umjetnost. Osim izložbe, u Galeriji se svakog utorka u 18 sati održavaju predavanja sa specifičnim temama vezanima uz lik i djelo autora koji je bio i ostao nepresušan izvor inspiracije umjetnicima, istraživačima, likovnim kritičarima te cjelokupnoj stručnoj javnosti.

Uz 'Lega-lega' proizvoda koji su brzo rasprodani (stigle su nove zalihe, bez brige) u Art Shopu Galerije Klovićevi dvori mogu se naći i mnogi drugi suveniri s izložbe: bookmarkeri, šalice, olovke, magneti, majice, katalozi i razglednice, a najveći interes bio je za torbama i plakatima. U prodaji su od nedavno i novi suveniri iz Muzeja Picasso u Parizu.

Sve informacije o Galeriji Klovićevi dvori i izložbi 'Remek-djela Muzeja Picasso, Pariz' pratite putem naše web stranice: www.galerijaklovic.hr, službenog Facebooka: www.facebook.com/galerijaklovic, a od nedavno smo i na Twitteru: www.twitter.com/GalerijaKlovic