Izaberi pregled

Pregled tjedna


<listopad 2013>
pusčpsn
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Izložba

Hubert Dimko: Fotografije iz Istre i Škotske

Hrvatski muzej turizma

mjesto održavanja: Umjetnički paviljon “Juraj Šporer”, Opatija
datum početka/završetka: 25.10.2013. / 31.10.2013.
otvorenje: 18.30 sati
organizator: Hrvatski muzej turizma, Opatija

U umjetničkoj fotografiji, kao i u svim drugim oblicima umjetnosti, presudan je uvijek osobni angažman umjetnika.

On promatra svijet kroz objektiv i uvijek je povezan sa svojim unutarnjim bićem, sa svojom intuicijom, s uhvaćenim trenutkom te promatraču predstavlja svoje fotografije, svoju vlastitu viziju svijeta.To je vizija trenutka. Unatoč mehaničkoj proizvodnji uz pomoć fotoaparata, on snima pokretljivost fenomena i promjenu događaja oko sebe i omogućuje promatraču kroz svoj izbor trenutka, motiva i kuta promatranja, neponovljive utiske. Sadržaji promatranja i prezentacije su višestruki i beskonačni, iako su nastali uz tehničku pomoć fotoaparata.

Hubert Dimko je fotograf iskusan u svim oblicima fotografije, ali njegova strast ipak leži u fotografiranju arhitekture.

Izazov nepromjenjivih geometrijskih oblika, čistih linija, različitih struktura i materijala njemu su objekti i motivi fotografske strasti te prilika za predstavljanjem svoje subjektivne estetike. Njegov sklad promatranja je skriven u obliku, u objektivima, ovisno o kutu gledanja njegovog fotoaparata. Zbog toga mu uvijek iznova uspijeva stvoriti promatraču jedan nov, neobičan oblik objekta.

Ovom izložbom predstavlja nam, osim slika stare arhitekture i fenomene prirodnih pojava koje se stalno i brzo mijenjaju.

On snima prirodu i svjetlosne efekte stvarajući poveznicu između uhvaćenog trenutka i promatrača, a da ga ne ograničava. On ostavlja promatraču dovoljno prostora za vlastitu interpretaciju, vlastitu maštu i snove.

On fotografira za promatrača i povratna informacija promatrača pravi je sadržaj njegove fotografije.


(o izložbi, Anica Matzka-Dojder)

Izložba je organizirana u sklopu manifestacije Bečki tjedan, a otvoriti će je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i zamjenica gradonačelnika Beča Renate Brauner.