Izaberi pregled

Pregled tjedna


<srpanj 2013>
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

Poziv na predstavljanje projekta Smart Guide

Muzej grada Splita

mjesto održavanja: Muzej grada Splita, Paplićeva 1, Split
datum početka/završetka: 05.07.2013. / 05.07.2013.
vrijeme održavanja: u 10 sati
organizator: Muzej grada Splita, Turistička zajednica grada Splita

Smart Guide vodič Muzeja grada splita i projekt 'Split na dlanu' Turističke zajednice Grada Splita za turističku sezonu 2013. je novi kulturno – turistički iskorak Muzeja Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita.

Predstavljači Pojekta Smart Guide:
-    Elvira Šarić Kostić, ravnateljica Muzeja grada Splita
-    Vedran Matošić, direktor Turističke zajednice Grada Splita
-    Nedjeljko Tišler, direktor tvrtke Astarta Plus.

Muzej Grada Splita od danas doslovce priča priču o povijesti Grada – ne samo kroz izložene eksponate, već i kroz gotovo 200 audio-zapisa i galerija fotografija koje su svim posjetiteljima Muzeja dostupne putem Smart Guide platforme na njihovim 'pametnim' telefonima na hrvatskom i engeleskom, a uskoro i drugim jezicima!


Zahvaljujući ovom liderskom iskoraku Muzej Grada Splita u području prezentacije kulturne baštine u turizmu, eksponati (uključujući tu i samu zgradu Muzeja) oživljavaju ispred očiju posjetitelja vodeći ga 'za ruku' kroz povijest Grada i njegov razvoj od pretpovijesnih vremena, preko razdoblja rimske vladavine, pa do današnjeg statusa urbanog središta čitave Dalmacije u neovisnoj Hrvatskoj.


Poticaj projektima kulturnog turizma
Ovaj projekt nastao je na inicijativu ravnateljice Muzej Grada Splita Elvire Šarić Kostić, te svih kustosa Muzeja koji su svojim entuzijazmom i trudom doprinjeli iznimnoj životnosti materijala, koji će bez sumnje biti iznimno atraktivan vodič  kroz povijest stranim posjetiteljima, ali i samim građanima Splita. Projekt je ostvaren u sklopu marketinške djelatnosti Muzeja grada splita zajedničkom investicijom Muzej Grada Splita i tvrtke Astarta Plus, koja je isporučitelj tehničko-tehnološkog rješenja platforme Smart Guide.
'Važno je naglasiti da je vodič na platformi Smart Guide projekt koji snažno povezuje Muzej Grada Splita i Turističku zajednicu Grada Splita, ostvaren s ciljem poticanja projekata u kulturnom turizmu kao sadržaja koji donosi značajnu dodanu vrijednost posjetiteljima Grada. Ovim iskorakom Muzej Grada Splita definitivno postaje turistička destinacija još zanimljivija širokoj publici, koja u suradnji sa nositeljima smještajnih kapaciteta – hotelima, kampovima i drugim objektima – može osnažiti turističku ponudu Grada u cjelini', naglasila je Elvira Šarić Kostić.  


 'Smart Guide – Split na dlanu' dostupan na Rivi !
 No i sam Grad kroz projekt 'Smart Guide – Split na dlanu' Turističke zajednice Grada Splita, ostvaren na inicijativu direktora Vedrana Matošića, postao je svojevrsni 'muzej na otvorenom'. Naime, svim posjetiteljima Splita na gradskoj će šetnici od sada biti dostupan besplatni vodič na pametnim telefonima, na kojem će moći dobiti uvijek aktualne informacije o događanjima, kulturnoj ponudi, ali i ponudi smještajnih kapaciteta, gastronomije, i td.
'Za razliku od svih sličnih vodiča, platforma Smart Guide informira, ali i u punoj multimediji prezentira svaku informaciju – i to koristeći najmoderniju Wi-Fi  tehnologiju koja ne ograničava broj istovremenih korisnika usluge ili količine sadržaja, i to bez instaliranja dodatnog softvera na mobilni uređaj.  Brzina pregledavanja sadržaja pritom je kao na brzoj vezi vlastitog kućnog računala, što je kvaliteta koju ne može isporučiti niti jedan vodič prisutan na tržištu', naglasio je Nedjeljko Tišler, direktor tvrtke Astarta Plus.


U sezoni 2014. pokriven cijeli centar Grada
Prema planu, do početka turističke sezone 2014. čitava pješačka zona grada biti će pokrivena uslugom Smart Guide, na koju će se priključiti i druge kulturne i ine institucije. Na taj način Turistička zajednica Grada dobiva novi medij za informiranje i prezentiranje turističkih i kulturnih sadržaja, kao i objavu aktualnih događanja, koji zbog iznimne kvalitete i jednostavnosti korištenja predstavlja značajan iskorak u mogućnostima komunikacije Grada sa njegovim posjetiteljima.