Izaberi pregled

Pregled tjedna


<listopad 2013>
pusčpsn
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

Grad Grobnik / Martina Rukavina: MOST / Večeri svilom tkanedatum početka/završetka: 04.10.2013. / 04.10.2013.
vrijeme održavanja: 19 sati
organizator: Grad Grobnik

Kao što smo za otvaranja ovogodišnje "Grobničke jeseni" i najavili, tradicionalne glazbene večeri petkom u grobničkom Kaštelu pod nazivom "Večeri svilom tkane", ove će jeseni biti glazbenim, plesnim, scenskim - u svakom slučaju izuzetnim događajima. Iz tjedna u tjedan će se u kaštelskoj dvorani "Sokolana" predstavljati mladi umjetnici s područja Primorsko-goranske županije.

Već sam uvod u ovogodišnje grobničkojesenske "večeri mladih", pod naslovom "Most", daje naslutiti svojevrsno povezivanje onoga što je bilo s onim što slijedi. Naravno, jer ovoga petka sve "Večeri svilom tkane" iz proteklog desetljeća, povezujemo u veliki buket za mlade. S puno ljubavi i, dakako, uz najbolje želje za dalje.  A svojevrsnim slavljeničkim plesom u kaštelskoj dvorani u petak svih očekuje mlada multimedijalna umjetnica Martina Rukavina, s ljubavlju protežući svoj

M   O    S    T

Nema snažnijeg i izdržljivijeg od ljubavi. Ljubav je rodilja dobrog, boljeg, najboljeg pa začudnim i nije što u najljepše oprave oduvijek odijeva umjetnost. A svatko se od nas tijekom života osvjedoči da od ljubavi nema boljeg graditelja mostova. Stoga su i njome građeni mostovi najčvršći. A da su i najljepši, možemo se opetovano uvjeriti već ovoga petka, kada će mlada umjetnica Martina Rukavina plesati svojim mostom te propitkujući usmjeravati.

Martina Rukavina svojom porukom „Izgradi sam svoj most“ proziva ljubav kojom smo svi od reda jednako darovani, pozivima na površinu – nudeći pri tom svoj zlatni grumen ljubavi svima nama, da kušamo, da podijelimo ga s njome te zajedno s njome ljubav množimo, da snažnijima budemo za gradnju novih  mostova. Mostova među nama, ali i onih do zvijezda koje smo odabrali da našima budu. Jer, do njih mostove samo ljubav gradi

Martina Rukavina od 2012. godine radi u Osnovnoj školi za  klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Rijeci. Ples je od malih nogu njezinom ljubavlju. Najprije u Domu mladih u Rijeci, od devete godine s klasičnim baletom u HNK-u Ivana pl. Zajca te potom kroz srednješkolsko obrazovanje u Zagrebu. Nakon što je 2009. godine diplomirala u Salzburgu na Experimental Akademy of Dance te završila dodatnu edukaciju na NOMAD Dance Academy, vraća se u Rijeku i ostvaruje svoj prvi projekt Vizija. Ostvaruje potom i niz plesnih performansa u raznim prigodama, a već 2012. godine priprema i drugi projekt – Performans  Most. Nakon izvedbe u sušačkom HKD-u prošle godine, Martina Rukavina je svrnula pozornost na činjenicu da ona svoj most gradi uspješno. Ovom pak izvedbom u kaštelskoj dvorani Sokolana u Gradu Grobniku, mlada umjetnica ponudit će nova pitanja, ali i smjerokaze čitljive svakoj ljudskoj ljubavi.

Performans multimedijalne umjetnice Martine Rukavina u Kaštelu Grada Grobnika ujedno je i Katedrin buket zahvale vjernoj publici večeri svilom tkanih te srdačan poziv svima u grobnički Kaštel na sve ovogodišnje grobničkojesenske priredbe mladih.