Izaberi pregled

Pregled tjedna


<rujan 2012>
pusčpsn
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Ostalo

NOVO! Englesko izdanje Vodiča kroz hrvatske muzeje i zbirke: Guide to Croatian Museums and Collections 2012

Muzejski dokumentacijski centar

datum početka/završetka: 30.09.2012.
Organizator: Muzejski dokumentacijski centar

S veseljem Vam javljamo da je u izdanju Muzejskog dokumentacijskog centra izašlo englesko izdanje višestruko nagrađivanog Vodiča kroz hrvatske muzeje i zbirke - Guide to Croatian Museums and Collections 2012. Smatramo iznimno važnim ovo englesko izdanje koje će bogatstvo baštine sačuvane u hrvatskim muzejima predstaviti izvan granica Hrvatske, a turistima posjetiteljima muzeja pružiti sliku o raznolikosti i vrijednosti te baštine.

U Vodiču je jepredstavljeno 300 muzeja i zbirki, od velikih muzeja nacionalne važnosti, preko specifičnih muzeja, pa sve  do malih etnografskih i kulturnopovijesnih zbirki koje svjedoče o identitetu lokalne zajednice te zbirke i riznice u vlasništvu vjerskih zajednica. Vodič predstavlja hrvatsku muzejsku mrežu, njezinu raznolikost, specifičnost i kontinuitet, a valja napomenuti da je nastao u suradnji sa svim predstavljenim muzejima i da predstavlja i odražava rad više od 1000 stručnjaka koji u njima rade.

Muzeji i zbirke su predstavljeni na gotovo 600 stranica tekstom, praktičnim i servisnim informacijama, sa 650 fotografija muzejske arhitekture, postava i pojedinih predmeta, a 30-ak muzeja, arheoloških lokaliteta i postava na otvorenom prezentirano je i tlocrtom. Iscrpne i detaljne korisničke informacije (poput adresa, kontakta, web adresa, radnog vremena, cijena ulaznica, uputa kako doći, mogućnosti parkiranja, mogućnosti pristupa invalidima, ostalih informacija o ponudi muzeja – o stalnom postavu, stručnom vodstvu, popratnim sadržajima i dr.) slijede prikaz muzejskih zbirki i opise stalnog postava. U prilogu su i kazala: prema gradovima, predmetno kazalo, prema vrsti muzeja te prema osobama i obiteljima predstavljenima u muzejskim postavima. Radi lakšeg snalaženja, planiranja posjeta te boljeg uvida u muzejske sadržaje na pojedinom području, muzeji u Vodiču podijeljeni su prema geografskim regijama prikazanima nazemljopisnim kartama.

Vodič kroz hrvatske muzeje i zbirke uvršten je u izložbu Book Art International koja se održala u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu od 12. do 16. listopada 2011., te je sudjelovao na izložbi BEST DESIGNED BOOKS ALL OVER THE WORLD koja je tijekom ožujka 2012. godine održana u Leipzigu. Nakon sajma, izdanje je postalo dio fundusa German Book and Type Museum-a, koji jedio njemačke Nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

Hrvatsko muzejsko društvo nagradilo je Vodič Godišnjom nagradom Hrvatskog muzejskog društva za 2011. godinu. Izuzetno smo ponosni što je struka prepoznala trud uložen u ovako značajan i opsežan projekt.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju Vodiča ili daljnju prodaju u knjižarama, muzejskim dućanima ili suvenirnicama, molimo pošaljite ispunjenu narudžbenicu, obratite nam se telefonskim putem ili na adrese elektroničke pošte. Stojimo na raspolaganju za sva pitanja i dogovore.

Molimo na narudžbenici napomenite radi li se o hrvatskom ili engleskom izdanju.

 

MDC > Publikacije > Narudžbe