Izaberi pregled

Pregled tjedna


<listopad 2012>
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

Lauba / Coworking sessionmjesto održavanja: Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb
datum početka/završetka: 12.10.2012. / 12.10.2012.
vrijeme održavanja: u 11 sati
organizator: Lauba

InicijativaCoworking Croatia, Lauba i Dot That Spot pozivaju na radni coworking dan koji će se održati u petak, 12. listopada, u zagrebačkoj Laubi. Istražite granice slike i zvuka u koje će vas uvesti Ivan Marušić Klif i Petar Dundov koji su svojim projektom Collab pretvorili Laubu u pravi kreativni audiovizualni laboratorij.

Coworking Hrvatska je inicijativa koja je ideju coworkinga dovela i približila domaćoj javnosti. Matija Raos i Mirna Reinprecht, voditelji su i pokretači inicijative potaknuti znakovima freelance revolucije izazvane (ponajprije) gospodarskom situacijom. Ukratko, coworking omogućava obavljanje samostalne djelatnosti različitih profesionalaca u nomadskim uredima, uz poticanje umrežavanja u zajedničkoj radnoj sredini.

To je oblik poduzetništva koji olakšava profesionalnu samoodrživost, pokretanje ili unapređenje već postojećeg poslovanja zbog smanjenog troška korištenja prostora, opreme i resursa. Coworkeri su neovisni, sami organiziraju radno vrijeme kao i razinu interakcije sa ostalim coworkerima. Coworking privlači i usmjeren je opuštenim ljudima otvorenim za različite tipove komunikacije, razmjene ideja, prezentiranje vlastitih stavova i koncepata uz dobivanje povratne informacije u obliku konstruktivne kritike.

Coworking session naglasak stavlja na prezentaciju i popularizaciju coworkinga kao suvremenog, inovativnog, ekonomičnog, društvenog, zabavnog i održivog način rada. Primarni cilj je umreženje lokalnih, samostalnih profesionalaca koji žele izmjenjivati ideje i uvjerenja u zajedničkoj radnoj infrastrukturi s težnjom izgradnje jake lokalne coworking mreže.
Coworking Session nudi cjelodnevno druženje: besplatni radni dan u coworking zoni tijekom cijeloga dana, poslijepodnevne prezentacije coworking friendly projekata (Collab) i večernji audiovizualnog performansa (Ivan Marušić Klif i Petar Dundov, u sklopu Collaba).

Obavezno je najaviti svoj dolazak na coworking session u Laubi e mailom info@lauba.hr naslovljen 12.10. Coworking session @ lauba, kako biste osigurali slobodan ulaz . Broj prijava je ograničen. Ukoliko ne najavite svoj dolazak, cijena ulaznice iznosi 10 kn. Collab program od 20h se zasebno naplaćuje 30 kn bez obzira na najavu.

11 - 17 sati - Rardno Coworking day / Domaćini sessiona: Katka Jurman, Mirna Reinprech & Bojana Santić

17,30 sati -       Cowork it out! / kratko predstavljanje projekta u funkciji pokretanja žive diskusije
 COLLAB: Interaktivna platforma za audiovizulanu suradnju Ana Cvitaš / www.dotthatspot.com / gosti: Homeboy / glazbeni producent / & Liik / VJ
 
Collab Program
20 sati -  Petar Dundov  + Ivan Marušić Klif / audiovizualni performans
21 sat   - Razgovor s umjetnicima i Afterparty

url: http://www.lauba.hr