Izaberi pregled

Pregled tjedna


<prosinac 2012>
pusčpsn
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Ostalo

Odluka o izboru ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Mjesto održavanja: Umjetnička galerija Dubrovnik, Put Frana Supila 23, Dubrovnik
datum početka/završetka: 31.12.2012.
Organizator: Umjetnička galerija Dubrovnik

Povodom odluke o smjeni ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik Antuna Maračića i izboru Vesne Delić Gozze za ravnateljicu upravljamo ovo pismo dubrovačkoj javnosti, građanima Dubrovnika, a od Gradskog vijeća i Odbora za izbor i imenovanja tražimo obrazloženje i reviziju ove odluke.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik strukovna je udruga likovnih umjetnika koja djeluje od 1968. godine. HDLU Dubrovnik okuplja 88 likovnih umjetnika životno vezanih za kulturu Grada. Umjetnička galerija Dubrovnik kuća je u kojoj se naš rad i naša umjetnost potvrđuju te stoga kvalitetan rad Umjetničke galerije Dubrovnik predstavlja naš najdublji interes, a respekt prema radu UGD doživljavamo kao respekt prema umjetnosti i našem radu.

Odbor za imenovanje (Doris Lepeš Matić, predsjednica; Olga Muratti, zamjenica predsjednice; Karlo Gjurašić, Đuro Market, Ivo Jadrušić, Dubravka Šuica i Nenad Vekarić) koji je predložio i gradski vijećnici koji su na sjednici Gradskog vijeća dana 10. 12. 2012. godine glasovali o imenovanju ravnatelja UGD, ignorirajući pritom mišljenja Stručnog vijeća UGD, Upravnog vijeća UGD, Ministarstva kulture RH i Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika, svojom odlukom pokazali su bahatost i neznanje i potpunu odsustvo bilo kakvog respekta, kako prema građanima i potrebama zajednice, tako i prema umjetnicima okupljenima u našem strukovnom udruženju.

Prezir prema zakonskoj proceduri i stručnim mišljenjima, te odluka koju su donijeli i proveli bez poznavanja rada UGD i njenog ravnatelja Antuna Maračića  govore stoga o nesposobnosti da upravljaju gradom na zakonit i bolji način.  Svoje interese ponovo su stavili ispred interesa zajednice pokazavši pritom koliko im je stalo do građana  i ugleda Grada Dubrovnika u široj kulturnoj javnosti.

Stoga želimo  upozoriti javnost na daljnje urušavanje Grada jer ova odluka Gradskog vijeća nije štetna samo za Umjetničku galeriju Dubrovnik i umjetnike Dubrovnika već je ovaj slučaj slika neodgovornog, nemoralnog i neprihvatljivog ponašanja gradskih vijećnika i Uprave Grada Dubrovnika te stoga pozivamo građane da se suprotstave takvom ponašanju štiteći tako interese i obraz Grada.

[pismo javnosti]