Izaberi pregled

Pregled tjedna


<lipanj 2013>
pusčpsn
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Ostalo

Natječaj za dječje radove - 40. godina Muzeja seljačkih buna

Muzeji Hrvatskog zagorja - Muzej seljačkih buna

Mjesto održavanja: Muzeji Hrvatskog zagorja - Muzej seljačkih buna, Samci 64, Gornja Stubica
datum početka/završetka: 10.06.2013.
Organizator: Muzeji Hrvatskog zagorja - Muzej seljačkih buna

Muzej seljačkih buna, Gornja Stubica  raspisuje natječaj za likovne, literarne i fotografske radove djece i mladih, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz Republike Hrvatske za školsku godinu 2012./2013., na temu Matija Gubec, Seljačka buna i socijalna pravda.

Povodom obilježavanja 40-te obljetnice memorijalnog kompleksa i Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici te 440-te obljetnice Seljačke bune, a ucilju podizanja svijesti o važnosti kulturne i povijesne baštine i poticanja njegovanja tradicije socijalne pravde, Muzej raspisuje natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola u sljedećim kategorijama.

1. Likovni radovi učenica i učenika od I. do IV. razreda osnovne škole

2. Literarni radovi učenica i učenika od I. do IV. razreda osnovne škole

3. Likovni radovi učenica i učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole

4. Literarni radovi učenica i učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole

5. Literarni radovi učenica i učenika srednjih škola

6. Foto radovi učenica i učenika srednjih škola

7. Literarni i likovni radovi učenica i učenika s posebnim obrazovnim potrebama.

 

Teme za izradu likovnih radova su: Matija Gubec, Gupčev kraj i Spomenik Matiji Gupcu.

Teme za literarne radove:

- od I. do IV. razreda osnovne škole: Pravedno je …

- od V. do VIII. razreda osnovne škole: Ja sam Matija Gubec

- srednje škole: Seljačka buna danas i Postoji li socijalna pravda danas?

Teme fotografskih radova: Ulica/Trg Matije Gupca/Seljačke bune u mome mjestu.

 

Literarni radovi mogu biti pisani svim hrvatskim dijalektima i izričajima. Svaka škola može sudjelovati s najviše 5 radova. Radovi se dostavljaju u elektronskom obliku i jedan tiskani primjerak.

Likovni radovi mogu biti rađeni u svim stilovima i tehnikama. Na natječaj škole mogu poslati najviše 5 radova . Maksimalna dozvoljena veličina rada je 50x70 cm.

Fotografski radovi dostavljaju se u .jpg formatu, veličine maksimalno 3 MB, dulje stranice maksimalno 2400 piksela (20,32 cm).

Podaci o autorima radova dostavljaju se na propisanim obrascima i moraju sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred, ime i prezime učitelja-voditelja, naziv i adresu škole, adresu e-pošte, broj telefona i telefaksa škole.

Organizator može sve radove pristigle na natječaj koristiti za izradu promotivnih i edukacijskih materijala. Svi sudionici prihvaćaju da Organizator može radove koristiti u edukacijske i promotivne svrhe, uključujući objave u svim medijima (tisak, TV, digitalni), izložbama i sl.

Autorska prava zadržava autor.


ZAJEDNIČKI DIO

1. Pravo sudjelovanja imaju svi polaznici odgojno-obrazovnih ustanova na području Republike Hrvatske. Sudionici Natječaja u cijelosti prihvaćaju i slažu se s uvjetima sudjelovanja u Natječaju.

2. Radovi koji stignu na vrijeme proslijedit će se stručnim povjerenstvima koje broje po 3 člana za literarni, likovni i fotografski dio natječaja.

3. Prema odluci stručnih povjerenstava nagrade će se dodijeliti za prva tri najbolja rada na razini države za svaku kategoriju posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalne nagrade.

4. Obavijesti o rezultatima natječaja bit će objavljeni do 15. rujna 2013.g.  na web stranicama muzeja i putem e-pošte svakoj školi.

5. Svečana dodjela nagrada i priznanja biti će na proslavi obljetnica u listopadu 2013. godine u Muzeju seljačkih buna, Gornja Stubica.

Izložba likovnih i fotografskih radova bit će otvorena u Muzeju. Literarni radovi biti će objavljeni u elektronskoj publikaciji na web stranicama Muzeja Hrvatskog zagorja.

7. Rok za slanje radova je 10. lipnja 2013. godine. Radove slati na adresu MHZ - Muzej seljačkih buna, Samci 63, 49245 Gornja Stubica s obveznom naznakom »Natječaj za likovne, literarne i foto radove«. Za dodatne informacije e-pošta: vlatka.maligec@mhz.hr.